Rokiškio profesinio mokymo centro virėjo specialybės mokiniai, dalyvavę praktiniuose
mokymuose pagal modulį „Maisto produktų ir žaliavų parinkimas, pirminis jų apdorojimas“, pasinėrė į tikrą skonių, tekstūrų ir technikų pasaulį.
Mokymų metu jaunuosius kulinarus lydėjo ne tik peilių ašmenys ir kaitra, bet ir smalsumas, profesionalumas bei drąsa eksperimentuoti. Ant stalų gimė išskirtiniai patiekalai: keptų vištienos kepenėlių „Parfait“ sviestiniuose krepšeliuose su burokėlių ir pasnarnokų kečupu, kiaulienos išpjovos medalionai su kruopų grūstiniu ir raudonuoju padažu, pipirinis jautienos didkepsnis su japoniška duona ir Argentinišku padažu, taip pat kepta antienos krūtinėlė su kuskusu, slyvomis ir citrusiniu padažu.
Savo patirtimi ir žiniomis su mokiniais dalijosi profesijos mokytoja Jurga Lokcikaitė, o mokymų atmosfera priminė, kad virtuvė – tai ne tik darbo vieta, bet ir erdvė, kurioje klesti kūryba ir bendrystė.
Šie mokymai įgyvendinti pagal projektą „Įgyk praktinių įgūdžių sektoriniame praktinio mokymo centre“, Nr. 10-025-J-0001-J04-00027, finansuojamą Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo plano „Naujos kartos Lietuva“ lėšomis.