Renginyje „Sveikatai palankaus maisto gaminimo principai“ dalyviai turėjo progą
patirti, kaip tarpusavyje dera skonis ir nauda sveikatai. Vizito metu Visuomenės sveikatos biuro atstovai buvo supažindinti su įvairiais ingredientais, keičiančiais tradicinį požiūrį į desertų gamybą – nuo grikių miltų iki natūralių saldiklių, vaisių bei sveikesnių riebalų alternatyvų.
Degustacijos metu ragauti grikių miltų keksiukai nustebino purumu ir skoniu, spalvingi glotnučiai džiugino tiek akį, tiek gomurį, o sveikuoliški vieno kąsnio desertai bei sausainiai įrodė, kad saldumynai gali būti ne tik malonumas, bet ir sąmoningas pasirinkimas. Renginio metu taip pat buvo pristatyti inovatyvūs įrenginiai, palengvinantys sveikų patiekalų gamybą.
Dalyviai išsinešė ne tik naujai atrastus skonius, bet ir naują supratimą apie tai, kaip galima derinti sveikatingumą su kūrybiškumu virtuvėje. Džiaugiamės galėję pasidalinti žiniomis, kurios įkvepia keisti mitybos įpročius kasdienybėje