Aldas, Melroz, Auksis, Gravenšteinas – tai tik kelios obelų veislių iš daugiau kaip 1000 auginamų Lietuvoje, o pasaulyje žinoma apie 10000 obelų veislių. Net galva gali apsisukti norint išsirinkti labiausiai tinkamą veislę, o kur dar gausybę skonių...
Kurios obels veislės obuolys yra skaniausias? Atsakymo į šį klausimą ieškojo įvairaus amžiaus mokiniai iš skirtingų mokyklų kartu su sodininku, selekcininku Antanu Griauzde Joniškėlio mokymo skyriuje visą savaitę vykusioje
parodoje „Išrinkime skaniausią obuolį“.
Mokiniai su mokytojais nešė obuolius į parodą ir nustatinėjo veisles. Sodininkas Antanas Griauzdė papasakojo apie obuolių veisles, atvežtas iš kitų šalių ir kaip jam sekasi jas auginti savo sode. Jis parodos dalyviams parodė savo išvestą graikinio riešuto vaisių, kuris dydžiu pranoksta įprastinius vaisius. Septynias dienas paroda fojė buvo atvira visiems lankytojams.
Renginio dalyviai susipažino ir daugiau sužinojo apie obelų veisles, domėjosi stenduose paruošta informacija apie obuolių naudą sveikatai ir jų reikšmę mityboje. Ragavo ir galėjo palyginti skirtingus obuolių skonių, turėjo puikias galimybes sužinoti, kurias obelų veisles būtų galima auginti savo sode.
Paskutinę parodos dieną dalyviai, ragaudami obuolius, rinko skaniausią. Juo pripažinti Auksis, Melroz ir Aldas. O koks obuolys Jums skaniausiais?