Salotų, užkandžių, garnyrų ir šaltųjų patiekalų gaminimas, jų apipavidalinimas ir kokybės vertinimas

2025 06 09


Kūrybiška, atsakinga ir gardu – taip galima apibūdinti virėjų specialybės mokinių baigiamojo modulio „Salotų, užkandžių, garnyrų ir šaltųjų patiekalų gaminimas, jų apipavidalinimas ir kokybės vertinimas“ etapą.
Ši kelionė buvo daugiau nei tik receptai ar technologijos – tai kūrybos erdvė, kurioje jaunieji virtuvės meistrai turėjo galimybę demonstruoti naujai atrastus įgūdžius bei įgytas žinias.
Vadovaudamiesi tvarumo principais, mokiniai gamino tai, kas ne tik džiugina akį, bet ir tausoja aplinką: įvairūs sumuštiniai, salotos, užkandžiai buvo ruošiami atsakingai ir su tikru virtuvės profesionalų entuziazmu.
Patiekalų vertinimo metu atsiskleidė ne tik mokinių kulinariniai gebėjimai, bet ir kruopštus požiūris į darbą, o mokinių darbais papuoštas furšetinis stalas virto tikra skonių ir meistrystės švente.
Šio modulio metu mokinius lydėjo profesijos mokytoja Žydrūnė Skilandienė, padėjusi kiekvienam išlaisvinti tai, kas svarbiausia – norą kurti ir tobulėti.