Skonis, patirtis ir įkvėpimas – vienoje virtuvėje.

2025 06 05


Kai į mokymus susirenka motyvuoti jauni žmonės, virtuvėje užverda ne tik puodai, bet ir kūryba. Ukmergės technologijų ir verslo mokyklos mokiniai dalyvavo praktiniuose užsiėmimuose pagal virėjo modulinės profesinio mokymo programos modulį „Sriubų, karštų patiekalų ir padažų gaminimas, jų apipavidalinimas ir kokybės vertinimas“.
Mokymų metu mokiniai gamino aštrią mėsos sriubą, kreminę brokolių ir morkų sriubą, česnakinę duoną su žolelėmis, lašišų sriubą, kiaulienos išpjovą ir keptą lašišą.
Kiekvienas patiekalas – tai daugiau nei receptas. Tai praktinė patirtis, profesinis tobulėjimas ir pasitikėjimas savo gebėjimais. Smagu matyti jaunus žmones, į savo amatą įdedančius širdį ir žingeidumą.
Šie mokymai įgyvendinti pagal jungtinį projektą „Įgyk praktinių įgūdžių sektoriniame praktinio mokymo centre“, Nr. 10-025-J-0001-J04-00027, finansuojamą Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo plano „Naujos kartos Lietuva“ lėšomis.