Svajojame gyventi ilgai ir laimingai, tačiau ar dažnai susimąstome, kaip to pasiekti? Vienas svarbiausių žingsnių – sveika ir sąmoninga mityba. Būtent apie tai k
albėta užsiėmime „Sveikatai palankaus maisto gaminimo principai“, kurio metu Panevėžio miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro dalyviai gilino žinias apie racionalios mitybos pagrindus.
Šių mokymų metu buvo kalbama ne tik apie subalansuotumą, nuosaikumą ir įvairumą, bet ir ruošiami patiekalai, atspindintys šiuos principus. Taip pat buvo atsižvelgta ir į naujausias mitybos tendencijas – net desertuose atsirado daržovių, kurios maloniai nustebino netikėtais skonio deriniais.
Po intensyvaus darbo laukė linksmiausia dalis – degustacija. Dalyviai turėjo progą paragauti saldžiųjų bulvių bandelių, duonelės su daržovėmis ir avokadų užtepėle, žemoje temperatūroje keptos kiaulienos išpjovos su bolivine balanda ir burokėliais, pagardintos apelsininiu padažu bei keptais obuoliais, o desertui – burokėlių pyragaičius, avižinius sausainius ir vaisių salotas su apelsinų kurdu bei mango padažu.
Tikimės, jog tokie mokymai ne tik praturtino dalyvių žinias, bet ir įkvėpė kasdienėje virtuvėje rinktis tvaresnius bei sveikatą puoselėjančius sprendimus.